Varje dag översköljs vi av nyheter om det som händer i världen, både lokalt och globalt. Tror att det är många med mig som blir nedtryckt av allt ont som sker. Död, svält, krig, misshandel, människor som sviker, som inte är ärliga. Naturkatastrofer, ekonomiska problem, lurendrejeri. Listan kan göras hur lång som helst.

Det som gör mig så glad ända in i själen är att människor ifrågasätter den mediala rapporteringen. Var finns det som är gott och bra? Var finns alla goda exempel? Var finns alla goda initiativ? För det finns ju massor av det goda, det vet vi ju!

Och nu händer det saker för media har börjat berätta!

Aftonbladet. DN. Ekot. Med sajter om goda nyheter och goda exempel.

När jag nu letar efter goda nyheter så hittar jag. Leta du också!

För allt börjar med oss själva.

Inom oss har vi både det som är bra och det som är dåligt. Vi har varit med om saker som gjort oss illa. Vi har varit med om saker som gjort oss gott. Vi är levande människor med alla sorters känslor. Glädje och sorg. Kärlek och hat. Missunnsamhet och generositet.

Vi gör handlingar som är goda och vi gör handlingar som är onda.

Vi har alla vårt livs historia som består av gott och ont, sådant som vi vill minnas och sådant som vi helst vill glömma. Ett mänskligt liv med andra ord.

Det viktigaste är att vi hittar det som är gott för oss. På alla sätt.

Det jag vill göra är att leta efter det som är gott för mig. Det som för mig framåt. Det som gör mig glad och levande. Ibland är det ett detektivarbete. Ibland går det lätt.

För allt börjar med mig själv. Att jag hittar min egen goda rot.

Och då vet jag att jag är bäst på att vara Helena. Ingen annan.

När du hittar din goda rot då vet du att du är bäst på att vara du. Ingen annan.